Musikkstipendet 2014

Sigurd Hole

Bassisten, komponisten, arrangøren og bandlederen Sigurd Hole fra Rendalen er en mangefasettert kunstner. Etter å ha fullført sin mastergrad i jazz og improvisert musikk ved Norges musikkhøgskole i 2008 har han arbeidet på fulltid som musiker i mange forskjellige ensembler og prosjekter.

Gjennom bandprosjektene Eple Trio og Jon Eberson Group har han vist seg som en rytmisk klippe, med et rikt improvisasjonsspråk. Eple Trio har hatt et utvidet samarbeid med Karl Seglem, hvor Sigurd Hole har fått vist sine ferdigheter som improviserende folkemusiker. Dette er en side han videre har kultivert i samarbeid med pianisten Helge Lien og deres Prøysentolkninger av i år. Han har en varm og rik tone i bassen og de musikalske valgene han tar har alltid fokus på helheten, lyttende til stede for sine medmusikere. I de nevnte prosjektene er også Sigurd Hole kreditert som komponist.

Sigurd Hole er også en anerkjent å mye brukt komponist og arrangør. Hans strykerarrangement har blitt brukt av musikere fra Bodø Sinfonietta, Det Norske Kammerorkester og Kristiansand Symfoniorkester. Han har også arrangert musikk for Kringkastingsorkesteret.

I tillegg til å være utøvende musiker, underviser Sigurd Hole i kontrabass, ensemble og improvisasjon ved Norges musikkhøgskole og Universitetet i Agder.